top of page

İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı Yükümlülüğü

Güncelleme tarihi: 4 Ağu 2020

Az tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği ve işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğu başladı



 

Güncelleme: 28.07.2020


6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Kamu Kurumları ile 50’den az çalışanı olan az tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırma yükümlülüğü 31/12/2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

Erteleme kapsamı sadece işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı istihdam yükümlülüğüne ilişkin olup, bunun dışında kalan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun öngördüğü diğer yükümlülükler ertelenmemiştir.


 




01/07/2020 tarihinden itibaren;

  • 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan özel sektör işyeri işverenleri, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırmak veya bunlardan hizmet almak zorundadır.

  • 50’den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler.

  • İş güvenliği uzmanı ve veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverenlere, görevlendirmediği her bir kişi için 3.516,00 TL, olmak üzere ve aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktarda idari para cezası uygulanacaktır.

Arıcı Mali Müşavirlik müşterilerinden olan A Plus İş Sağlığı ve Güvenliği firmasından konu hakkında detaylı bilgi ve hizmet alabilirsiniz. http://www.aplusosgb.com.tr İletişim için  Şinasi bey ‭+90 (533) 425 35 82‬ sinasialabas@aplusosgb.com.tr

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page